گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر؛

سرانجام هفت تفاهم نامه اشتغال زایی، برنامه ریزی در غیاب متولی

سرانجام هفت تفاهم نامه اشتغال زایی، برنامه ریزی در غیاب متولی

ارتباط با مشتری: تفاهم نامه های دو جانبه سازمان برنامه و بودجه با دستگاه های مجری در حوزه اشتغال سبب شده تا ناهماهنگی در حوزه سیاست های بازار كار ایجاد شود.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، در امتداد اجرای برنامه های اشتغال در بخش های مختلف، در طول سال قبل سلسله تفاهم نامه هایی با دستگاه های اجرایی به امضا رسید تا تعهد و تكلیف هر دستگاه در اشتغال مربوط به حوزه خود، مشخص باشد.
بخش مهمی از اعتبارات اجرای برنامه های اشتغال ذیل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷ تعریف شد كه برمبنای آن مقرر شد، ۲۰ درصد از اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای در چارچوب كمك های فنی و اعتباری، یارانه سود تسهیلات و كمك های بلاعوض در اختیار دستگاه ها قرار گیرد.
با همین رویكرد قرار بود تفاهم نامه های تولید و اشتغال با وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف به صورت سه جانبه توسط وزارت كار، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه مجری منعقد شود، به این نحو كه وزارت كار بعنوان دستگاه هماهنگ كننده و سازمان برنامه و بودجه بعنوان دستگاه ناظر، برنامه های اشتغال در هر دستگاه را سیاست گذاری، نظارت و پیگیری كنند.
اما در سال قبل هفت تفاهم نامه در عرصه تولید و اشتغال بین سازمان برنامه و بودجه كشور و دستگاه اجرایی های اجرایی به امضای رئیس سازمان برنامه و بالاترین مقام اجرایی دستگاه مربوطه به امضا رسید و عملاً نقش وزارت كار بعنوان دستگاه هماهنگ كننده و سیاست گذار اشتغال نادیده گرفته شده و در هیچیك از تفاهم نامه ها مسئولان وزارت كار حضور نداشتند.
جزئیات تفاهم نامه ها و محور برنامه های مورد تفاهم دو جانبه این سازمان با دستگاه های مجری در جدول زیر قابل مشاهده می باشد.

اما بررسی تعهد هر دستگاه نیز در قبال اشتغال از محل اعتبارات پیش بینی شده نشان می دهد، در سال قبل هر یك از دستگاه‎ ها چه تكالیفی در حوزه ایجاد فرصت های شغلی داشته اند.
در حوزه «سیاست های فعال بازار كار» ۳۳۸ هزار فرصت شغلی، «بافت فرسوده» ۱۲۰ هزار اشتغال، در حوزه كشاورزی ۴۹ هزار و ۳۸۴ فرصت شغلی، در حوزه میراث فرهنگی – صنایع دستی و گردشگری ۱۲۲ هزار و ۴۰۵ فرصت شغلی، در حوزه شركت های دانش بنیان ۶۴ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی، بخش صنعت و معدن ۲۷۰ هزار فرصت شغلی و حوزه فرهنگ و هنر نیز ۱۹ هزار و ۹۴۱ فرصت شغلی هدف گذاری شده بود. گزارش دیماه ۹۷ سازمان برنامه و بودجه نیز به شكلی تنظیم شده كه این میزان شغل «ایجاد خواهد شد»؛ در صورتیكه فرصت شغلی پیش بینی شده هر دستگاه مربوط به سال ۹۷ بود.
برنامه های تولید و اشتغال مورد تفاهم در حوزه اشتغال و میزان پیش بینی اعتبارات

علاوه بر این دو هفته گذشته نیز نمایندگان دستگاه های اجرایی در كمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال از عدم تخصیص منابع اعتبارات تبصره ۱۸ بودجه ۹۷ گلایه مند بودند و اعتبارات دستگاه ها از محل این منابع برای اشتغالزایی جز برای دو دستگاه وزارت صنعت و وزارت جهاد كه تخصیص ۲۰ درصدی از كل اعتبارات آن هم در اسفندماه داشته اند، پرداخت نشده است.
براین اساس برنامه های اشتغال زایی سال ۹۷ كه در غیاب وزارت كار به عنوان سیاست گذار اصلی حوزه اشتغال كشور برنامه ریزی و منجر به امضای هفت تفاهم نامه شد، عملاً درانتها سال ۹۷ ابتر ماند و به سرانجام نرسید.


منبع:

1398/03/09
14:00:58
5.0 / 5
4812
تگهای خبر: اشتغال , اشتغال زایی , بازار , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری