برای ۱۰ سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت كردیم؟

برای ۱۰ سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت كردیم؟

به گزارش ارتباط با مشتری یك كارشناس اقتصادی با بیان این كه خیلی از كشورها به سمت سنجش بازار كار رفته و از حالا برای سالهای آینده نیروی متخصص تربیت كرده اند، ترسیم نقشه راه ۱۰ سال آینده بازار كار ایران را خواهان شد.



حمید نجف در گفتگو با ایسنا، با تاكید بر برنامه ریزی برای فارغ التحصیلان بیكار، اظهار نمود: با ظهور دانشگاه های آزاد و علمی كاربردی عرضه نیروی كار بر تقاضا سبقت گرفت و یك دفعه با سیل جمعیت بیكار تحصیل كرده ای مواجه شدیم كه هیچ امیدی به آینده بازار كار نداشتند و در رشته های تحصیلی خود به كار گرفته نشدند.

وی اضافه كرد: امروز در بعضی رشته ها همچون علوم انسانی گرفتار تورم هستیم. در بعضی رشته ها مثل آی تی تعداد بیكاران زیاد است. رشته های محیط زیست و كشاورزی جزو بیكارترین رشته ها به شمار می روند و در مقابل برخی رشته ها مثل كامپیوتر و حسابداری بازار كار پر رونقی دارند.

این كارشناس اقتصادی افزود: با توسعه صنعتی در جهان و به سبب نیاز شدید بازار به رشته های صنعتی بازار كار خوبی در انتظار فارغ التحصیلان مهندسی صنایع است و رشته های صنایع غذایی، صنایع دریایی، صنعت پوشاك و صنعت پتروشیمی همچون رشته های پر تقاضا و پردرآمد محسوب می شوند.

برنامه ریزی ۱۰ ساله برای تربیت نیروی متخصص بازار كار

نجف با اشاره به اینكه خیلی از كشورها به سمت سنجش بازار كار رفته و نیروهای كار خویش را بر مبنای نیاز چند سال آینده آموزش داده اند، اظهار داشت: وزارت علوم و وزارت كار باید مطالعه شده و برنامه ریزی شده عمل كنند، نیازهای دراز مدت را بسنجند و از حالا یك نقشه راه را برای ۱۰ سال آینده ترسیم و بر مبنای آن نیرو تربیت كنند.

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا تابحال چنین كار مطالعاتی دقیقی روی بازار كار صورت نگرفته و رشته های دانشگاهی بر مبنای نیاز بازار كار ساماندهی نشده اند؟ اظهار داشت: متأسفانه نگاه وزارتخانه ها در این گونه موضوعات، جزیره ای است و سلیقه ای عمل می كنند در حالیكه باید نگاه جزیره ای را به نگاه ملی تبدیل نماییم و ببینیم كه برای ۱۰ سال آینده بازار به چه متخصصانی نیاز دارد.

اختلاف نظرها و سلیقه ها باعث شكست طرح های اشتغال

این كارشناس اقتصادی اظهار داشت: اختلاف نظرها و سلیقه ها سبب می شود كه در خیلی از موضوعات به اتفاق نظر نرسیم و موفق نشویم. یكی از دلایلی كه عمده طرح های اشتغال در كشور موفق نمی شوند، عدم هماهنگی و اختلاف میان دستگاه ها است. ما باید همسو و هماهنگ با كار مطالعاتی دقیق پیش برویم و ایده و برنامه بدهیم.

نجف اظهار داشت: رشته دندان پزشكی كه امروز بازار كار پرسودی دارد تا چند سال آینده به سبب توسعه علوم بهداشتی و واكسن های دندانپزشكی از حالت دندان پزشكی عمومی خارج شده و جنبه تخصصی تری پیدا خواهد نمود و افراد نه به شكل امروزی بلكه بر مبنای نیاز خود به دندان پزشكان رجوع خواهند كرد بنابراین این گونه رشته ها در آینده نزدیك از رونق خواهند افتاد.

به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، در حالیكه بخش اعظمی از فارغ التحصیلان با چالش بی مهارتی در بازار كار مواجهند، آمارها نشان داده است ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی كه به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند، در راهیابی به بازار كار موفق ترند. كارشناسان معتقدند خیلی از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار كار و توجه به ظرفیت پذیرش در فهرست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر باعث می شود تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خویش را پیدا كنند.




1398/04/03
14:01:20
5.0 / 5
4531
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری