اتلاف انرژی در واحدهای مسكونی به نقطه اخطار رسید

اتلاف انرژی در واحدهای مسكونی به نقطه اخطار رسید

ارتباط با مشتری: اخطار روز گذشته رئیس مركز تحقیقات راه و مسكن در خصوص این كه با ادامه روند فعلی، ایران به واردكننده انرژی تبدیل می شود، ضرورت ساخت و سازهای ایمن، استاندارد و پاك را بیش از پیش گوشزد كرد.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، طرح این مساله توسط رئیس مركز تحقیقات راه و مسكن در خصوص این كه ایران در سال های آینده به واردكننده انرژی تبدیل خواهد شد یك بار دیگر اخطار هدررفت انرژی در واحدهای مسكونی را به صدا درآورد. طبق آمار هم اكنون حدود ۴۱ درصد انرژی كشور در بخش ساختمانی مصرف می گردد كه بیشترین هدررفت انرژی در این بخش صورت می گیرد. مقایسه بهره وری بین دو كشور ایران و تركیه نشان داده است با وجودی كه تولید ناخالص داخلی تركیه ۲. ۵ برابر ایران و مصرف انرژی در این كشور نصف ایران است. بدین معنا كه تركیه پنج برابر ایران بازدهی سرمایه دارد.
به رغم نوسانات سالهای اخیر، درصد سهم مصرف انرژی در بخش خانگی و تجاری از ۳۰ درصد در سال ۱۳۶۹ به ۴۱. ۴ درصد در سال ۱۳۸۸ و ۴۰. ۷ درصد در سال ۱۳۸۹ افزایش پیدا كرد.

نه تنها بخش خانگی و تجاری سهم بالایی در مصرف انرژی كشور دارد بلكه میزان مصرف نسبی انرژی ساختمانها در ایران در مقایسه با دیگر كشورها و استانداردهای جهانی بالاست. ازاین رو كاهش مصرف انرژی ساختمانها در ایران امری ضروری است؛ زیرا رشد سریع مصرف انرژی در دو دهه گذشته سبب شده تا امنیت عرضه داخلی انرژی با مشكلات جدی مواجه شود.
همچنین افزایش قیمت های بین المللی انرژی از یك سو و نیاز به واردات بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی و برق هم سبب شده تا بیش از هر زمان دیگر نیاز به صرفه جویی انرژی احساس شود.
امروزه بیشترین سهم مصرف انرژی كشور در گروه غیرصنعتی و بیش از ۳۰ درصد اتلاف انرژی در كشور مربوط به بخش خانگی و در صنعت ساختمان است كه در این میان گاز طبیعی و انرژی الكتریكی به خاطر مزیتهایی كه نسبت به سایر حاملهای انرژی دارند دارای بالاترین مصرف هستند.
از عوامل موثر بر مصرف انرژی مسكونی، خصوصیات فیزیكی ساختمان و خصوصیات جمعیتی خانوار است كه در مطالعات بهره وری انرژی حائز اهمیت خاص است. اندازه گیری رفتار ساكنان واحدهای مسكونی بسیار پیچیده بوده و اغلب مطالعات در مورد نقش رفتار و سبك زندگی بر مصرف انرژی خانوار به جای آنكه بیان كننده علت باشند، توصیفی هستند.
حسن قربانخانی ـ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ـ می گوید: در ۱۰۰ سال قبل جمعیت كشور هشت برابر شده است؛ در حالی كه منابع طبیعی به كمتر یك هشتم رسیده است.
بارها و بارها بر جلوگیری از عدم ورود سازندگان فاقد صلاحیت در بخش ساخت و ساز تاكید شده اما ظاهرا قرار نیست این مشكل به طور كامل برطرف شود. گفته می گردد كه هم اكنون عمر مفید ساختمان ها در ایران به ۲۵ سال نمی رسد؛ در حالی كه میانگین جهانی ۱۰۰ سال و حتی در بعضی كشورهای صنعتی این عدد به بالای از ۱۰۰ سال می رسد.
از سوی دیگر بنا بر اعلام رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اگر موفق شویم تنها یك سال به عمر مفید ساختمان ها در ایران اضافه كنیم سالیانه از هدررفت ۴۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه های ملی جلوگیری كرده ایم. حال تصور كنید اگر موفق شویم این نرخ را به متوسط جهانی برسانیم چقدر به اقتصاد كشور كمك می گردد.



1396/09/14
12:23:26
5.0 / 5
4272
تگهای خبر: صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری