گزارش ارتباط با مشتری

الزامات حفظ اشتغال موجود

الزامات حفظ اشتغال موجود

به گزارش ارتباط با مشتری به رغم اینكه پارسال به صورت خالص حدود ۴۶۰ فرصت شغلی به وجود آمد، كارشناسان معتقدند، اگر دو ضعف عمده برای توسعه بازار كار رفع نشود اساسا سال آینده با ریزش فرصت های شغلی مواجهیم.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، در دو سال قبل دولت در هر سال اشتغال یك میلیونی را هدف گذاری كرد؛ اهدافی كه هم از جانب رئیس جمهور بعنوان عالی ترین مقام اجرایی كشور و هم از جانب نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه بعنوان دستگاه مجری تأمین اعتبارات بارها در محافل مختلف اعلام گردید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه دیماه سال ۹۶ در نشست خبری خود با خبرنگاران از تجهیز ۳۲۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان منابع برای ایجاد یك میلیون و ۳۳ هزار شغل (جزئیات خبر) برای سال ۹۷ اطلاع داد.
مشاغلی كه به قول نوبخت با اجرای برنامه های «سیاست های فعال بازار كار»، طرح های اشتغالزایی خرد، اشتغال حمایتی، طرح های بخش كشاورزی، صنایع كوچك و خوشه های صنعتی اشتغال زا، تكمیل طرح های نیمه تمام صنعتی، حمل و نقل درون شهری، حمل و نقل برون شهری، مسكن و حوزه گردشگری پیشبینی شده بود.
وعده ایجاد یك میلیون شغل برای سالجاری هم با پیشبینی در قانون بودجه دیده شده بود. نوبخت در اردیبهشت سال جاری با اشاره به هدف گذاری اشتغال یك میلیونی تا آخر سال جاری از برنامه ریزی برای پیشگیری از ریزش نیروی كار هم اطلاع داد. (جزئیات خبر)
با این حال به استناد گزارش مركز آمار ایران، پارسال ۴۶۴ هزار فرصت شغلی به صورت خالص در كشور بوجود آمده است. رئیس جمهور هم روز گذشته در پنجاه و نهمین مجمع عمومی بانك مركزی با اشاره به اینكه «ما سالانه ۵۰۰ هزار اشتغال خالص داشتیم»، اظهار داشت: «در حالی كه در دولت های پیش از ما، در كل دوره ۸ ساله، اشتغال خالص آنها در سال ۱۰ یا ۱۲ هزار بوده است.»
اما نكته قابل تأمل در اجرای برنامه های اشتغال تخصیص منابع است كه كارشناسان هم معتقدند باید اقدام اساسی در زمینه تجهیز منابع صورت گیرد.
در همین زمینه علی امینی از كارشناسان سابق سازمان برنامه و بودجه و پژوهشگر بازار كار در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر مبنای برآوردهای صورت گرفته توسط امور اقتصاد كلان سازمان برنامه و بودجه، پارسال یك میلیون و ۱۱۹ هزار فرصت شغلی در كشور بوجود آمده بود اما به علت اینكه تعداد زیادی از فرصت های شغلی از بین می روند، مجموع اشتغال خالص كشور به مراتب كمتر از میزان بوجود آمده است. به عبارتی با احتساب ریزش مشاغل آنچه به صورت خالص ایجاد شده، ۴۶۴ هزار فرصت شغلی است.
این پژوهشگر بازار كار با اشاره به اینكه هر چند ایجاد یك میلیون شغل رقم قابل دسترسی است، اما اساسا در صورت تداوم سیاست های موجود اساسا قابل تحقق نخواهد بود.
وی با اشاره به عدم تناسب امكانات و منابع با هدف ایجاد یك میلیون شغل، تصریح كرد: با عنایت به این كه پارسال یك میلیون و ۱۱۹ هزار شغل ناخالص بوجود آمده است پس هدف گذاری اشتغال یك میلیونی غیرقابل دسترس نیست اما الزاماتی دارد و متناسب با آن باید امكانات و منابع تجهیز شوند.
غالب اشتغال ۹۷ با مكانیزم جاری اقتصاد ایجاد شد
وی درباره الزامات تحقق هدف ایجاد یك میلیون شغل اظهار داشت: بخش عمده اشتغال كشور بر اثر مكانیزم ها و سازوكارهای جاری اقتصاد بوجود آمده است و واحدهای صنفی و صنعت كارخانه ای بنا به نیاز خود نسبت نیروی كار جذب كردند كه حتی بخشی از این اشتغال، فرصت های شغلی غیررسمی و كم كیفیت است.
وی اضافه كرد: اما با عنایت به این كه بخش اشتغال غیررسمی كشور اشباع شده این اخطار را از حالا می دهیم اساسا در صورتیكه الزامات اجرای برنامه های سیاستی توسعه بازار كار فراهم نشود در سال بعد با ریزش اشتغال مواجه خواهیم بود.
این پژوهشگر بازار كار با تاكید بر اینكه دولت باید یك همت جدی در زمینه فراهم كردن زیرساخت های اشتغالزایی داشته باشد، اظهار داشت: بر مبنای برآوردها در سال ۹۶ عملاً اعتباری از منابع بانكی برای اشتغال جذب نشد و در سال ۹۷ هم از ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع بانكی اشتغال، كمتر از ۸ درصد یعنی حدود ۱، ۶۰۰ میلیارد تومان جذب شد؛ ضمن اینكه در حوزه اجرای سیاست های فعال بازار كار در دو سال قبل فقط ۱۰۰ میلیارد تومان منابع تخصیص پیدا كرد كه این روند باید اصلاح گردد.
این كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه باید برای اجرای برنامه های اشتغال تمركززدایی شود و صرفاً وزارت كار مسئول اجرای برنامه های سیاستی بازار كار نباشد، افزود: علاوه بر تجهیز منابع، اجبار دیگر تحقق هدف اشتغال یك میلیون نفر ورود جدی دستگاه های اجرایی به مقوله اشتغال است و هر دستگاه باید متناسب با نوع فعالیت برنامه های اشتغال را با جدیت تدوین كنند.
علی امینی پژوهشگر بازار كار تصریح كرد: با عنایت به عملكرد برنامه های اشتغال در سال ۹۷ می توان به این نتیجه رسید كه نقش برنامه های اشتغال در ایجاد فرصت های شغلی جدید در اقتصاد پایین است و این مساله، ضعف سیاستگذاری، مدیریت، راهبری و اجرا را نشان داده است.

1398/10/29
23:50:27
5.0 / 5
4047
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری