یك كارشناس مطرح كرد

مقطع فعلی می تواند آغاز ركود مسكن باشد

مقطع فعلی می تواند آغاز ركود مسكن باشد

به گزارش ارتباط با مشتری یک کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: مقطع کنونی می تواند آغاز دوره رکود و ثبات قیمت سه تا پنج ساله بخش مسکن باشد، به شرطی که این حوزه از ناحیه عوامل سیاسی و اقتصاد کلان گرفتار شوک نشود.


حسن محتشم در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: بازار مسکن همواره طی دهه های گذشته روال سینوسی داشته و به نظر من این روند همچنان سینوسی خواهد بود. از سه سال پیش یعنی آخر سال ۱۳۹۶ که رشد قیمت دلار شروع شد مسکن هم بعد از یک دوره رکود پنج ساله آغاز به رشد قیمت کرد که تا دیماه سال جاری ادامه یافت؛ هرچند سرعت رشد آن گرفته شده است.
وی ادامه داد: اینکه بازار مسکن از دو ماه قبل به آرامش قیمتی رسیده به ثبات نرخ ارز برمی گردد. دلار تا مرز ۳۰ هزار تومان بالا رفت اما الان حدود ۲۳ هزار تومان شده که نسبت به سه سال قبل حدودا شش برابر شده است. مسکن هم حدودا همین مقدار رشد کرد.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه در بهمن ماه هم با کسادی معاملات مواجهیم تصریح کرد: در بهمن سال های گذشته که به شب عید نزدیک می شدیم معمولا معاملات افزایش پیدا می کرد. یکی از علل این بود که متقاضیان می خواستند از تورم سال آینده مصون بمانند. اما الان حدودا به نیمه بهمن رسیده ایم و بازار در رکود قرار دارد. علت این است که متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و سرمایه گذاران هم با عنایت به ثبات نرخ ارز برای خرید مسکن ریسک نمی کنند. این سبب شده که قیمت مسکن به ثبات نسبی برسد. در سال کالاها هم شاهد ثبات نسبی قیمت هستیم.
محتشم ادامه وضعیت کنونی را مشروط به آرامش بازار ارز و شرایط سیاست خارجی دانست و اظهار داشت: مقطع کنونی می تواند آغاز یک دوره رکود سه تا پنج ساله برای بازار مسکن باشد؛ به شرطی که این بازار از ناحیه سایر متغیرها همچون شرایط بین المللی گرفتار شوک نشود و شاهد رشد قیمت ارز و طلا نباشیم. بعد امکان دارد به تدریج سرمایه ها به بخش مسکن بیاید و معاملات کم کم افزایش پیدا کند. بخشی از این ورود نقدینگی از بورس خواهد بود؛ چونکه به علت روند کاهشی بازار سرمایه، سهامداران گرفتار دلزدگی شده اند.
وی با اشاره به اینکه بخش مسکن با کمبود تولید مواجه می باشد که می تواند فشار تقاضا و رشد قیمت مجدد را به دنبال داشته باشد اظهار داشت: دولت برای پیشگیری از افزایش قیمت مسکن باید نگرشها به حوزه ساخت و ساز را تغییر دهد. توزیع ساخت در مناطق دارای تقاضای واقعی و کوچک سازی می تواند بخشی از این تغییر باشد. مسکن باید از یک کالای سرمایه ای به کالای مصرفی تبدیل گردد تا به آرامش برسد. در بخش تولید باید تمهیدات، تسهیلات لازم فراهم گردد تا سازندگانی که الان به علت نااطمینانی از شرایط اقتصاد کلان و تورم حاکم بر این بخش، ریسک سرمایه گذاری را نمی پذیرند برای تعریف پروژه های جدید ترغیب شوند.
این عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران، مهم ترین چالش حوزه ساخت و ساز را عدم ثبات قیمت زمین و مصالح ساختمانی دانست و اظهار داشت: سازندگان نمی دانند که مقرر است با چه قیمت تمام شده ای پروژه را به پایان برسانند و با چه قیمتی بفروشند. افزایش هزینه ها از ناحیه دستگاههای خدمات رسان مثل شهرداری، نظام مهندسی، تأمین اجتماعی و مالیات از دیگر مشکلات حوزه ساخت و ساز است.
قیمت مسکن در تهران متری ۲۷.۴ میلیون تومان
ازاین رو گزارش، دی سال جاری متوسط قیمت هر متر مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ و ۹۸.۳ درصد افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همینطور تعداد معاملات انجام شده در دیماه سال ۱۳۹۹ معادل ۳.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۳۷.۶ افزایش را نشان داده است.




منبع:

1399/11/14
12:23:48
0.0 / 5
934
تگهای خبر: اجتماعی , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری