بانکها وام اجاره ندهند، جریمه مالیاتی می شوند

بانکها وام اجاره ندهند، جریمه مالیاتی می شوند

ارتباط با مشتری: بانکها برای امسال نیز باید ودیعه مسکن را با سقف های جدید بپردازند و اگر بدون دلیل موجه بانکی از پرداخت این وام امتناع کنند، مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، با تصویب پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن در امسال، حضور این وام در شبکه بانکی وارد سومین سال شد.
ماجرا به این برمی گردد که با انتشار ویروس کرونا، برای پشتیبانی از مستاجرین در سال ۱۳۹۹ نخستین کمک ودیعه مسکن پرداخت گردید که مبلغ این تسهیلات در تهران ۵۰ میلیون تومان، در شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود.
در سال قبل نیز پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ادامه پیدا کرد و سقف وام ودیعه مسکن در تهران با افزایش نسبت به سال ۱۳۹۹ معادل ۷۰ میلیون تومان و در دیگر کلانشهرها و سایر شهرها نیز به ترتیب ۴۰ و ۲۵ میلیون تومان شد.
برای امسال نیز، سقف این تسهیلات در تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر شهرها به ترتیب ۱۰۰، ۷۰ و ۴۰ میلیون تومان است.
در طول دو سال گذشته، یکی از موضوعات مهم در روند پرداخت ودیعه مسکن، نارضایتی متقاضیان از سخت گیری و سنگ اندازی برخی بانکها است که درخواست های عجیب و غریب برای معرفی ضامن، مشکل عمده مستاجرین برای دریافت کمک ودیعه مسکن هستند.
قبل از این، ایسنا در گزارش های مختلفی به بررسی کم کاری برخی بانکها در پرداخت کمک ودیعه مسکن پرداخت که در گزارش «بانک ها همچنان سنگ اندازی می کنند!» به مشکلات عمده متقاضیان ودیعه مسکن از معرفی ضامن های رسمی با بالای ۱۰ سال سابقه کار گرفته تا ندادن این تسهیلات پرداخته شد.
در گزارش «شکست اجاره نشین ها در ماراتن بانک ها» نیز به این مساله پرداخته شد که موانع چندگانه ای همچون معرفی دو ضامن رسمی، ایراد به زمان انعقاد اجاره نامه و بهانه اتمام سهمیه از طرف بانکها باعث شده تا برخی عطای این وام را به لقای آن ببخشند.
از طرف دیگر، در ماه های پایانی سال قبل نیز بانکها نداشتن بودجه را بهانه ای برای نپرداختن ودیعه مسکن اعلام می کردند که در گزارش «بودجه نداریم وام اجاره نمی دهیم/وزارت مسکن برای خودش گفته!» به این مساله پرداخته شد.
دراین زمینه، اعلام وزارت راه و شهرسازی از پرداخت این تسیهلات در دو سال قبل بیان کننده این است که در آن مدت، حدود ۴۵۰ هزار نفر وام اجاره را دریافت کرده اند؛ در حالی که حدود ۸.۵ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد.
در شرایطی که آمارها از وضعیت پرداخت این وام در سالهای قبل نشان میدهد که درصد قابل توجهی از مستاجرین موفق به دریافت ودیعه مسکن نشده اند یا می توان اظهار داشت که به سبب سخت گیری بانکها قید دریافت این وام را زده باشند؛ چند روز پیش دستورالعمل اجرایی ودیعه مسکن به بانکها ابلاغ گردید.
در یکی از بندهای این دستورالعمل ذکر شده که اگر بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام نکند، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن می شود.
این قانون، سازمان امور مالیاتی را مکلف کرده تا آن زمان که بانکها از پرداخت تسهیلات مسکن امتناع کنند، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و موسسات اعتباری مستنکف، گرفتن و به خزانه داری کل کشور واریز کند، برای اینکه بر طبق این قانون بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی باید حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند.
گفتنی ست که جریمه مالیاتی دریافتی از بانک ها، ۱۰۰ درصد تخصیص یافته تلقی و به حساب صندوق ملی مسکن واریز می شود.
بنابراین، باتوجه به آخرین اعلام وزارت راه و شهرسازی مبنی براینکه تا ۲۲ خردادماه بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر برای دریافت ودیعه مسکن اقدام نموده اند؛ باید منتظر ماند و دید آیا زور جریمه مالیاتی به بهانه های برخی بانکها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن می رسد یا باز هم شرایط عجیب و غریبی برای معرفی ضامن و پرداخت این وام اعلام خواهند کرد؟




منبع:

1401/04/12
16:52:07
0.0 / 5
381
تگهای خبر: بانك , بودجه , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری