دلیل افزایش سهم اشتغال بخش خدمات

دلیل افزایش سهم اشتغال بخش خدمات

ارتباط با مشتری: در طول سالهای قبل بخش عمده اشتغال کشور به سمت مشاغل خدماتی سوق یافته به نحوی که مطابق آمارها نزدیک به 50 درصد اشتغال کشور متعلق به بخش خدمات بوده و این امر به گسترش کسب و کارهای خدماتی منجر گردیده است.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، خیلی از کارشناسان و مفسرین بازار کار با اهمیت ترین دلیل رواج مشاغل خدماتی را صرفنظر از خدماتی بودن اقتصاد کشور، پایین بودن هزینه ایجاد شغل در بخش خدمات، نبود بروکراسی های دست و پاگیر و تسهیل راه اندازی کسب و کارهای خدماتی عنوان می کنند؛ هرچند که از دید کارشناسان، مشاغل خدماتی در مقابل بحران های اقتصادی و شرایط پیش بینی نشده اقتصاد نظیر آنچه در دوران کرونا اتفاق افتاد، دوام و پایداری لازم را نداشته و به سرعت تحت تاثیر قرار می گیرند.

فعالیت اقتصادی، فعالیتی است که به تولید کالا یا ارائه خدمت منجر می شود. این فعالیت گروهای عمده اقتصاد شامل صنعت، کشاورزی و خدمات را دربر می گیرد که در بخش کشاورزی شامل کارهای مربوط به حوزه کشاورزی، شکار، جنگلداری و شیلات است.

بخش صنعت، استخراج معدن، صنعت، کارهای عمرانی و ساختمان و مواردی از این دست را شامل می شود. بخش خدمات نیز فعالیتهایی نظیر عمده فروشی، خرده فروشی، تعمیر وسایل نقلیه موتوری، موتورسیکلت، عرضه کالاهای شخصی و خانگی، کارهای مربوط به هتل و رستوران، حمل و نقل، انبارداری، واسطه گری های مالی، مستغلات، کارهای کسب وکار، آموزش، بهداشت و مددکاری اجتماعی را دربر می گیرد.

گزارش مرکز برنامه ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار از سهم اشتغال بخشهای عمده فعالیت اقتصادی در سال قبل نشان میدهد که بخش خدمات با ۴۹.۸ درصد و بخش صنعت با ۳۳.۸ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. بخش کشاورزی با ۱۶.۳ درصد در رده بعد قرار دارد.

به سبب این گزارش، سهم اشتغال بخش خدمات در بهار و تابستان سال قبل ۴۸.۸ درصد بوده در صورتیکه در پاییز ۱۴۰۰ به ۴۹.۹ درصد رسیده و در فصل زمستان به ۵۱.۹ درصد بالا رفته که نشان از رشد تعداد شاغلین و سهم اشتغال این بخش دارد، این در حالیست که سهم اشتغال بخش کشاورزی در فصول بهار و تابستان به ترتیب ۱۷.۹ و ۱۷.۴ درصد بوده و در پاییز و زمستان به ۱۵.۴ و ۱۴.۵ درصد کم شده است که ناپایداری شرایط جوی و آب و هوایی، کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی و کاهش کارهای کشاورزی در فصول سرد سال در این امر بی تاثیر نبوده است.



حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس بازار کار در گفت و گو با ایسنا، معتقد است: دلیل بالا بودن آمار اشتغال بخش خدمات، سرمایه گذاری اندک، ریسک کمتر آن در مقایسه با بخشهای دیگر و خدماتی بودن اقتصاد است.

او می گوید: عمده کسانی که به کسب و کارهای تولیدی گرایش دارند می دانند که ضمن سرمایه گذاری بالا و دیربازده بودن، موانع و محدودیتهایی پیش روی خود دارند که تامین نقدینگی، سرمایه در گردش، رقابت بازار و شرایط اقتصادی را شامل می شود.

این کارشناس بازار کار می گوید: بخش خدمات در تمام جهان بخش مولد و تاثیر گذار در اقتصاد است و بیشترین فرصت شغلی در زمینه های حمل و نقل، بانک و بیمه و خرده فروشی متعلق به بخش خدمات است.

حاج اسماعلی با اعلان اینکه هزینه ایجاد شغل در بخش صنعت بالا و گران است، می افزاید: در بخش صنعت به سبب استفاده از تجهیزات و ماشین آلات، نیروی انسانی کمتر به کار گرفته می شود در نتیجه سهم اشتغال این بخش باوجود اهمیت بالای صنعت نسبت به بخش خدمات پایین تر است. در بخش کشاورزی هم به سبب خشکسالی های اخیر و مکانیزه شدن فعالیتها بخش اعظمی از نیروهای کار گرفتار بیکاری می شوند پس بخش خدمات به سبب هزینه کم و ریسک پایین نسبت به دو بخش کشاورزی و صنعت جذابیت بیشتری برای جویندگان کار دارد.

به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، با وجود آنکه ظرفیت های اشتغال در بخش خدمات و تاثیرگذاری آن بر اقتصاد را نمی توان نادیده گرفت اما نباید از نظر دور داشت که مشاغل خدماتی در مواجه با شرایط بحرانی و نامساعد اقتصادی از ثبات و پایداری لازم برخوردار نیست بدین جهت لازم است تا در بخش های دیگر اقتصاد همچون کشاورزی، گردشگری و IT که از ظرفیتهای بالای اشتغال برخوردار می باشند، سرمایه گذاری لازم به لحاظ توسعه اشتغال صورت گیرد تا فرصتهای شغلی در این بخشها شناسایی و به تناسب نیاز بازار کار در اختیار جویندگان کار قرار داده شود.





منبع:

1401/11/01
13:12:40
0.0 / 5
302
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , اشتغال , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری