بازار مسكن در جنوب پایتخت فروكش كرد

بازار مسكن در جنوب پایتخت فروكش كرد

به گزارش ارتباط با مشتری آمار نشان داده است از سرعت رشد قیمت مسكن در نیمه جنوبی شهر تهران كاسته شده و از جانب دیگر منطقه ۱ پایتخت با كاهش ۵.۳ درصدی ماهیانه قیمت مواجه بود.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، پنج منطقه واقع در نیمه جنوبی شهر تهران شامل مناطق ۱۸، ۱۶، ۱۵، ۱۱ و ۱۴ همچنان جزو مناطقی هستند كه از بالاترین نرخ تورم ماهیانه برخوردار می باشند، با این وجود آمار نشان داده است از سرعت رشد قیمت در مناطق جنوبی تهران كاسته شده است.
بهمن ماه ۱۳۹۸ یازده منطقه واقع در نیمه جنوبی شهر تهران شامل مناطق ۹ تا ۲۰ از بالاترین رشد سالیانه قیمت مسكن برخوردار بودند. بیشترین افزایش سالیانه قیمت یك متر مربع خانه به منطقه ۱۶ با ۶۶ درصد افزایش سالیانه تعلق داشت. بعد از آن مناطق ۱۹ و ۱۸ به ترتیب با ۶۰ و ۵۷ درصد رشد سالیانه قیمت مسكن مواجه بودند. این در شرایطی است كه متوسط افزایش قیمت در كل شهر تهران ۴۴ درصد بود.
در حال حاضر میانگین قیمت مسكن در سه منطقه ۱۶، ۱۹ و ۱۸ كه دارای بالاترین درصد افزایش سالیانه قیمت هستند، به ترتیب ۸.۳، ۸.۵ و ۷.۱ میلیون تومان در هر متر مربع است. بهمن ماه سال گذشته میانگین قیمت در این مناطق به ترتیب متری ۵، ۵.۳ و ۴.۵ میلیون تومان بود.
سال ۱۳۹۸ مناطق واقع در نیمه جنوبی شهر تهران فاصله بوجود آمده در مورد رشد قیمت مسكن را با مناطق شمالی پایتخت جبران كردند و شواهد نشان داده است كه از سرعت افزایش قیمت در جنوب تهران كاسته شده است؛ به صورتی كه بهمن ماه سال جاری در میان مناطقی كه دارای بالاترین رشد ماهیانه قیمت بودند، پنج منطقه در جنوب و پنج منطقه در شمال تهران قرار داشتند.
بهمن ماه ۱۳۹۸ منطقه ۲۲ با ۱۲.۴ درصد رشد ماهیانه قیمت، بالاترین افزایش میانگین قیمت مسكن در شهر تهران را به خود اختصاص داد و بعد از آن منطقه ۷ با ۹.۵ درصد و منطقه ۱۸ با ۹.۲ درصد، پیشتاز تورم ماهیانه قیمت در شهر تهران بودند. نرخ رشد ماهیانه در كل شهر تهران هم ۴.۳ درصد گزارش شد.
مناطق ۲۲، ۷، ۱۸، ۶، ۵، ۱۶، ۲، ۱۵، ۱۱ و ۱۴ در بهمن ماه سالجاری به ترتیب بالاترین نرخ رشد ماهیانه قیمت مسكن را به خود اختصاص دادند.
اما در بهمن ماه ۱۳۹۸ در شرایطی كه قیمت مسكن در ۲۱ منطقه تهران طی یك ماه بین ۱ تا ۱۲.۴ درصد افزایش یافت رشد قیمت در منطقه ۱ منفی بود. دیماه سال جاری میانگین قیمت مسكن در منطقه یك شهر تهران ۳۰.۱ میلیون تومان در هر متر مربع گزارش شد و در بهمن ماه به ۲۸.۵ میلیون تومان در هر متر مربع رسید كه از كاهش ۵.۳ درصد حكایت دارد.

قیمت مسكن در بازار كرونایی ثابت ماند
بررسی های میدانی از آن حكایت می كند طی دو هفته اخیر كه ویروس كرونا در كشور گسترش پیدا كرده و تعداد معاملات پایین آمده، قیمت ها در بازار مسكن افزایش نیافته اما كاهش محسوسی هم نداشته است.
فروشندگان حاضر نیستند حتی در شرایط فعلی كه بازار مسكن تحت تأثیر كرونا با افت روبرو شده و معاملات تقریباً قفل شده است، نرخ های پیشنهادی را پایین بیاورند.
برخلاف بازار خودرو كه تحت تأثیر شیوع ویروس كرونا با كاهش ۷ تا ۱۲ میلیون تومانی قیمت مواجه گردید، نرخ ها در بازار مسكن با افت چندانی مواجه نبوده؛ هرچند واسطه های ملكی می گویند كه در دو هفته اخیر بویژه هفته ی گذشته قیمت ها افزایش چندانی نداشته است.
انجماد قیمتی در شرایطی بر بازار ملك حاكم است كه رصد بازار مسكن شهر تهران در روز دوشنبه ۱۲ اسفند ماه نشان داده است تعداد بازدیدها، تعداد قراردادها و بازخوردهای آگهی ها در فضای مجازی به یك چهارم هفته قبل كاهش یافته است.
این در حالی است كه گزارش های میدانی از دو تغییر قیمتی در بازار مسكن متأثر از افزایش نرخ بنزین حكایت دارد؛ به صورتی كه میانگین قیمت مسكن شهر تهران در بهمن ماه ۱۴ درصد نسبت به آبان ماه افزایش یافت و به رقم بی سابقه ۱۴ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان در هر متر مربع رسید.
البته آمار نشان داده است نرخ رشد قیمت در مناطق جنوبی تهران بیشتر از مناطق شمالی و محدوده پر تقاضا همچون مناطق ۵، ۴، ۲، ۱۴ و ۱۵ بوده است.
در این شرایط كه قیمت های اسمی افزایش پیدا كرده عمده كارشناسان ركود بازار مسكن در سال ۱۳۹۹ را محتمل می دانند كه احتمالاً برای ۱۰ تا ۱۲ فصل نرخ ها دارای ثبات خواهد بود و در واقع با عنایت به تورم سیستماتیك در سطح اقتصاد كلان با كاهش قیمت واقعی مسكن مواجه می شویم.
حسین عبده تبریزی تحلیلگر بازار مسكن معتقد است: به همان اندازه كه ریزش بورس محتمل و قابل پیشبینی است، كاهش قیمت واقعی مسكن هم به تدریج و در ماه های آینده قطعی رخ خواهد داد.
هم چنین سلمان خادم المله، كارشناس اقتصاد مسكن می گوید: مدت هاست قیمت مسكن از تعادل عرضه و تقاضا خارج شده است. بدین معنا كه تقاضای مصرفی به شدت سركوب شده و خیلی كم شده است. قیمت مسكن در تهران به حدود ۱۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده و اگر متوسط درآمد خانوارهای متوسط را ۴ تا ۵ میلیون تومان در ماه فرض نماییم ده ها سال طول می كشد تا یك خانواده بتواند خانه میان متراژ در یك جای متوسط تهران خریدار كند. وجوهی كه الان به بخش مسكن می آید ناشی از سرمایه گذاری است. چون با این وضعیت بدترین كار نگه داشتن پول نقد است. امكان دارد پس از افت بازار سرمایه، بخشی از منابع به بازار مسكن حركت نماید ولی به معنای تقاضای مصرفی و رشد قیمت نخواهد بود. معتقدم نهایت افزایش قیمت مسكن برای سال ۱۳۹۹ معادل نرخ تورم عمومی است.



1398/12/14
22:22:10
5.0 / 5
3761
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تورم , درآمد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری