گزارش ارتباط با مشتری؛

ركود ترانزیت كالا در مرز تركمنستان

ركود ترانزیت كالا در مرز تركمنستان

به گزارش ارتباط با مشتری مشهد ـ بعد از بازگشایی مرز ترکمنستان برای تردد کالاها، این کشور با سخت گیری های خود، مانع ترانزیت کالا و رکود آن نسبت به قبل شده است.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: پس از انتشار کرونا تردد جاده ای در مرز ترکمنستان محدود شد و کامیون داران امکان تردد از این مسیر را نداشتند اما بعد از گذشت ماه ها از انتشار کرونا ترکمنستان مبادرت به بازگشایی مرز لطف آباد و آرتیق کرده است اما این بازگشایی با محدودیت های کشور ترکمنستان تأثیری در راه تجارت مرزی ما نداشته است.
سخت گیریهای طرف ترکمن که نه تنها برای ایران بلکه برای سایر کشورهایی که با این کشور هم مرز هستند، اعمال می شود، سبب شده تا مشکلاتی را برای تردد کامیون ها ایجاد نماید و ترانزیت رونق گذشته را نداشته باشد.
تراز مثبت ۶۳۷ میلیون دلاری گمرک خراسان رضوی از آغاز سال
امید جهانخواه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت گمرک های استان اظهار داشت: بر مبنای نتایج حاصل از آمار مقدماتی، میزان صادرات کالا از گمرک های خراسان رضوی طی هشت ماهه نخست سالجاری معادل هزار و ۷۰۸ تن و به ارزش ۸۷۳ میلیون دلار و میزان واردات استان هم، ۱۱۲ هزار تن و به ارزش بالغ بر ۲۳۶ میلیون دلار بوده که نشان دهنده تراز مثبت گمرک های خراسان رضوی معادل ۶۳۷ میلیون دلار است.
ناظر گمرکات خراسان رضوی با اشاره به اینکه کشورهای عمده مقصد صادرات، افغانستان، ازبکستان هنگ کنگ، ترکمنستان و عراق هستند، اضافه کرد: اقلام عمده صادرات شامل پسته، زعفران، مقاطع فلزی، کفپوش ها، مصالح ساختمانی و پیه صنعتی مورد مصرف در صنعت صابون سازی است. همینطور اقلام عمده واردات هم پنبه حلاجی نشده، مواد اولیه واحدهای تولیدی، ابریشم خام و ماشین آلات واحدهای تولیدی است که از کشورهای امارات، ازبکستان، چین و ترکیه وارد می شود.
تبادل کالا با کشور ترکمنستان در مرز سرخس، به صورت ریلی و جاده ای، به صورت محدود و با تعویض کشنده به جز کالاهای خوراکی و میوه و تره بار در حال انجام می باشد
جهانخواه درباره وضعیت فعلی تبادل کالا با کشور ترکمنستان اظهار داشت: تبادل کالا با کشور ترکمنستان در مرز سرخس، به صورت ریلی و جاده ای، به صورت محدود و با تعویض کشنده به جز کالاهای خوراکی و میوه و تره بار در حال انجام می باشد.
وی درباره وضعیت گمرک لطف آباد و آرتیق هم اظهار داشت: از ۱۱ آذر ماه کشور ترکمنستان مبادرت به باز کردن این دو گمرک کرده تا با شرایط خاص و محدود مانند گمرک سرخس، تبادل کالا صورت گیرد ولی به علت عدم وجود کامیون فعلاً کالایی از این دو مرز خارج نشده است.
جهانخواه درباره وضعیت آینده این دو گمرک هم اضافه کرد: امیدواریم در آینده نزدیک وضعیت تبادل کالا با کشور ترکمنستان در گمرک های استان به حالت عادی بازگردد. همینطور گلایه رانندگان و مشکلات تردد و پیشنهادات مدنظر، موارد توسط گمرک و سایر دستگاه ها، به مراجع زیربط منعکس شده و مقرر است در آینده ای نزدیک جلسه ای بدین منظور برگزار و مبحث مطرح و تصمیم گیری شود.

گمرک لطف آباد آماده خدمت رسانی است اما کامیونی وجود ندارد!
همچنین محمدعلی باقری، مدیرکل گمرک لطف آباد در گفتگو با خبرنگار مهر، الان گمرک لطف آباد با تمام امکانات و نیروهای خود در حال خدمت رسانی است اما الان به علل مختلف همچون مشکلات حمل و نقل از سوی ترکمنستان و زمان بر بودن طی مسیر از گمرک های بندرعباس و بازرگان، کامیونی در مرز وجود ندارد.
مدیرکل گمرک لطف آباد افزود: ان شاء الله با جلسه ای که بزودی بین مسئولین وزارت راه ایران و ترکمنستان برگزار می شود، شرایط بررسی و نحوه ادامه کار در مرزها مشخص خواهد شد.
از تاریخ ۱۱ آذر کشور ترکمنستان گمرک لطف آباد را به روی ایران باز کرده اما هنوز کامیونی برای تبادل کالا وجود ندارد که علت آن می تواند شرایط سختگیرانه طرف ترکمنستانی باشد
در همین رابطه اسماعیل پورعابد، مدیر پایانه مرزی لطف آباد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از تاریخ ۱۱ آذر کشور ترکمنستان گمرک لطف آباد را به روی ایران باز کرده اما هنوز کامیونی برای تبادل کالا وجود ندارد که علت آن می تواند شرایط سختگیرانه طرف ترکمنستانی باشد.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد افزود: از تاریخ ۴ اسفند ماه سال قبل و با انتشار کرونا کشور ترکمنستان مرز لطف آباد را بست و الان هم که بعد از ماه ها این مرز باز شده، ترکمنستان قوانین سخت گیرانه ای برای پیشگیری از انتشار کرونا وضع کرده که سبب شده کامیون داران گرفتار مشکلاتی شوند.
کامیون های ایرانی حق عبور از مرز ترکمنستان را ندارند!
وی افزود: همچون این قوانین این است که کامیون های ایرانی حق عبور از مرز را ندارند و محموله ها پس از جدا شدن از کشنده ها توسط کامیون های ترکمنستانی به داخل خاک آن کشور برده می شوند و مجدداً به کامیون داران ایرانی پس داده می شود که این مساله با عنایت به وقت گیر بودن باعث اعتراضات زیادی از سوی کامیون داران و صنف مربوطه شده است.
پورعابد افزود: البته ترکمنستان در قبال کشورهای دیگر هم مثل ازبکستان چنین دستورالعمل هایی را اجرا می کند و از این طرف کشورهایی مثل ترکیه که صادرات خویش را از راه ایران انجام می دهند با مشکلاتی روبرو شده اند.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد با اشاره به اینکه تاکنون موردی در خصوص ابتلای به کرونا در میان رانندگان نداشته ایم، اضافه کرد: تا پیش از انتشار کرونا تبادلات تجاری از راه مرزها به خوبی انجام می شد و ترانزیت کالا بسیار رونق داشت اما پس از آن با رکودی عمیق در این حوزه مواجه شدیم.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد ابراز امیدواری کرد با جلسه ای که مقرر است بزودی از راه ویدئو کنفرانس بین طرفین ایرانی و ترکمنستانی صورت گیرد، مشکلات حل و فصل گردد و طرفین به جمع بندی خوبی برسند.
با توجه به اهمیت مرز ترکمنستان و صادرات و واردات کالا، حال باید منتظر این جلسه ماند و دید که آیا مشکلات تردد کامیون داران از مرز ترکمنستان حل می شود و روال تزانزیت کالا به روزهای از کرونا بازگشته و رونق می گیرد یا خیر.


منبع:

1399/09/21
15:00:48
5.0 / 5
1140
تگهای خبر: تولید , صنعت , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری