در گفتگو با مهر عنوان شد؛

مدال آوران مسابقات ملی مهارت، منتظر تحقق وعده های فراموش شده

مدال آوران مسابقات ملی مهارت، منتظر تحقق وعده های فراموش شده

ارتباط با مشتری: با گذشت حدود ۴ماه از وعده مسئولان سازمان فنی و حرفه ای به مدال آوران مسابقات جهانی مهارت، هیچ یك از وعده های پرداخت وام ۱۰۰میلیونی و امنیت شغلی برای آنها هنوز محقق نشده است.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، مسابقات جهانی مهارت كه هر دو سال یكبار به میزبانی یكی از اعضای سازمان جهانی مهارت برگزار می شود، اواخر مهرماه امسال به میزبانی ابوظبی با حضور ۳۴ نفر از جوانان برگزیده ایرانی در رشته های مختلف فنی و حرفه ای و رقابت با جوانان سایر كشورها در ۲۹ رشته، برگزار گردید.
در این مسابقات، تیم ملی مهارت ایران با حضور جوانان با انگیزه و دارای مهارت های فنی زیر ۲۳ سال، موفق به كسب یك مدال طلای جهانی در رشته تكنولوژی آب، یك مدال برنز جهانی در رشته لوله كشی و گرمایشی و ۵ دیپلم افتخار در رشته های رقابتی شد؛ اما پیش از اعزام تیم ملی مهارت به این مسابقات جهانی، محمد امین سازگارنژاد، رئیس وقت سازمان آموزش فنی و حرفه ای و دستیار و مشاور فعلی وزیر كار، در نشستی خبری از پرداخت تسهیلات ۱۰۰ میلیونی صندوق كارآفرینی امید به مدال آوران این دوره از مسابقات اطلاع داد.
اكنون كه حدود ۴ ماه از مسابقات جهانی ابوظبی می گذرد، مدال آوران این مسابقات می گویند كه هیچ یك از وعده ها، محقق نشده است.
محمد حسین صالحی، جوان ۲۱ ساله دارنده مدال طلای رشته آكواترونیك (تكنولوژی آب) در مسابقات ابوظبی ۲۰۱۷ بود. وی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی صندوق كارآفرینی امید می گوید: تابحال هیچ حمایتی از من و دوستانم كه در این مسابقات حائر كسب مدال شدیم، نشده است. هفت نفر در این مسابقات مدال كسب كردند كه دو نفر مدال طلا و برنز و پنج نفر مدال افتخار دریافت نمودند؛ اما هیچ تسهیلاتی به ما پرداخت نشد.
وعده های حمایتی زیادی پیش از مسابقات داده شد؛در خصوص وام ۱۰۰ میلیونی كارآفرینی بر مبنای پیگیری های انجام شده به علت شرط كارت آخر خدمت، نمی توانیم این تسهیلات را دریافت كنیموی ادامه داد: بر مبنای منشورنامه مسابقات كشوری، مدال آوران عضو بنیاد ملی نخبگان می شدند؛ همینطور در كنار سایر وعده ها، قرار بود وام ۱۰۰ میلیونی برای اشتغال از صندوق كارآفرینی امید پرداخت شود. اما متاسفانه مدال آوران مسابقات مهارت، از سال های گذشته از عضویت در بنیاد ملی نخبگان بی بهره شدند.
این جوان ۲۱ ساله دارای مهارت در رشته تكنولوژی آب ادامه داد: وعده های حمایتی زیادی پیش از مسابقات داده شد؛ البته ۴ میلیون تومان بابت كسب مدال طلا دریافت كردم؛ اما در مورد وام ۱۰۰ میلیونی كارآفرینی بر مبنای پیگیری های انجام شده به علت شرط كارت آخر خدمت، نمی توانیم این تسهیلات را دریافت نماییم.
وی كه دانشجوی رشته الكترونیك است، به عرضه دو طرح به تربیت مربی كرج با مشاركت استاد خود اشاره و خاطرنشان كرد: تربیت مربی كرج اعلام نمود یك شركت دانش بنیان مخصوص مدال آوران المپیاد جهانی تاسیس می كند تا در صورت تایید طرح و اختصاص بودجه، طرح های خویش را اجرایی و تولید نماییم.
صالحی اضافه كرد: یكی از طرح ها، ساخت سیمولاتور دستگاه فیلتر شنی برای تصفیه آب شرب است كه قبلا در آلمان تولید شده و هنوز به ایران وارد نشده است. از دیگر طرح های ما تولید عینك واقعیت مجازی است.
به گفته این جوان كارآفرین، دستگاه فیلتر شنی یك دستگاه مورد استفاده در تصفیه خانه است كه ما توانستیم یك نمونه كوچك و آزمایشگاهی آن را تولید كنیم؛ در صورت تولید نمونه كوچك شده این دستگاه، می توان در آموزشگاه های فنی و حرفه ای با استفاده از آن، اصول تصفیه آب و نحوه راه اندازی دستگاه اصلی در تصفیه خانه را شبیه سازی كرد و نیروی كار ماهر را با استفاده از آن آموزش داد.
از وعده ثبت اختراع هم خبری نیست
صالحی اضافه كرد: این دستگاه توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای عرضه آموزش به مهارت آموزان خریداری شد كه می توانیم با قیمت تمام شده بسیار پایین تر از كالای مشابه خارجی، در داخل تولید نماییم. اتفاقا فیلم تولید این دستگاه را پیش از مسابقات جهانی مهارت در حضور ثابت نژاد، معاون رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای به نمایش گذاشتیم كه وعده هایی از جانب وی درباره ثبت اختراع داده شد؛ اما هنوز خبری نیست.
وی اظهار داشت: كاربرد عینك سه بعدی واقعیت مجازی هم این است كه فرد مهارت آموز پس از استفاده از عینك به صورت مجازی وارد یك تصفیه خانه می گردد و می تواند تك تك اجزا و تجیهزات تصفیه خانه را بررسی كند. این عینك توسط سازمان فنی و حرفه ای حدود ۱۲۰ میلیون خریداری شده اما می توانیم با قیمت ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان در داخل تولید نماییم.
مدال آوران روسیه در مسابقات جهانی مستقیم با رئیس جمهور خود ملاقات كردند. به نفرات اول تا سوم این مسابقات خودروهای لوكس داده شد. به نفرات اول تا سوم این مسابقات خودروهای لوكس داده شد. در كشور كره جنوبی به نفر نخست مسابقات ۱۰۰ هزار دلار پرداخت كردند. یا پرچم مسابقات جهانی روسیه در دوره بعد مقرر است به فضا برده شودمحمدحسین صالحی، درباره اینكه آیا در صورت پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی وعده داده شده، برنامه ای جهت استفاده بهینه از این تسهیلات برای توسعه كسب و كار خود دارد؟ اظهار داشت: صد درصد این وام می تواند زمینه ساز راه اندازی كسب و كار باشد. اگر این وام به ما داده شود، می توانیم طرح ها و ایده هایی كه به علت كمبود سرمایه در اختیار ارگان های دیگر قرار داده ایم را خودمان اجرا نماییم.
مدال آوران روسی مستقیم با رئیس جمهور خود دیدار كردند
وی اظهار داشت: كشورهای دیگر برای مسابقات مهارت ارزش بسیاری قائل هستند. از آنجایی كه با حریفان روسی خود مسابقات دوستانه زیادی برگزار كردیم، در جریان هستیم كه مدال آوران این كشور در مسابقات جهانی مستقیم با رئیس جمهور خود ملاقات كردند؛ به نفرات اول تا سوم این مسابقات خودروهای لوكس داده شد.
این جوان كارآفرین همینطور ادامه داد: در كشور كره جنوبی، به نفر نخست مسابقات ۱۰۰ هزار دلار پرداخت كردند. یا پرچم مسابقات جهانی روسیه در دوره بعد مقرر است به فضا برده شود و این به علت اهمیتی است كه برای این مسابقات قائل هستند.
با جایزه ۴ میلیونی می توان كسب و كار فراهم كرد؟
او ادامه می دهد: من و دوستانم كه حتی مدال كسب نكردند، همگی از برگزیدگان مسابقات ملی مهارت هستیم كه به مسابقات جهانی اعزام شدیم؛ با عنایت به اینكه مسابقات جهانی هر دو سال یكبار برگزار می شود؛ ازاین رو تیم اعزامی به مسابقات جهانی، برگزیدگان دو دوره مسابقات ملی هستند؛ با این شرایط چرا ما باید از عضویت در بنیاد ملی نخبگان حذف شویم یا برای آینده شغلی ما چه تمهیدات و حمایت هایی در نظر گرفته شده است؟
این جوان ۲۱ ساله با طرح این سوال كه مگر با جایزه نقدی ۴ میلیون تومانی می توان كسب و كار فراهم كرد؟ اظهار داشت: انتظار داریم برای تمام ۳۴ نفری كه در رشته های خود در كل ایران برگزیده هستند اقدامات ویژه صورت گیرد.
دریغ از حتی یك تماس در ۴ ماه گذشته!
همچنین نیما حسین پور، دارنده مدال برنز در رشته لوله كشی و گرمایشی بعنوان یكی از رشته های اصلی مسابقات ملی مهارت ابوظبی است. خبرنگار مهر آخرین وضعیت حمایت های مسئولان از این جوان ۲۲ ساله اهل رورستای سلوكلای ساری را از زبان خودش جویا شد. او می گوید: اگر بخواهیم به اختصار بگوییم، «هیچ حمایتی». وعده دادند از نظر شغلی حمایت شویم. از لحاظ مالی هم وعده تسهیلات ۱۰۰ میلیونی صندوق كارآفرینی امید را دادند؛اما به علت اینكه اغلب ما جز یكی دو نفر كارت آخر خدمت نداشتیم امكان استفاده از این تسهیلات را نداریم و هیچ رایزنی در این زمینه نشد. وعده هایی هم برای معافیت از خدمت سربازی یا تسهیل كردن گذراندن دوران خدمت سربازی به صورت پروژه دادند.
مسئولان سازمان فنی و حرفه ای نباید وعده ها را كه داده اند فراموش كنند و اگر وعده ای داده شد باید پیگیر باشند. هر چند بعید می دانیم اما امیدواریم مسئولان سختی هایی كه ما متحمل شدیم را درك كنندتقدیر در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان فنی و حرفه ای!
یكی از گلایه های وی بی تفاوتی مسئولان فنی و حرفه ای پس از حدود ۴ ماه نسبت به مدال آوران است. وی می گوید در مراسم تودیع رئیس جدید و سابق سازمان فنی و حرفه ای با لوح از ما تقدیر كردند كه به شكلی بی احترامی به مدال آوران بود.
وی اظهار داشت: به علت اینكه رشته لوله كشی و گرمایشی در میان رشته های رسمی مسابقات جهانی قرار داشت، مبلغ ۱۵ میلیون جایزه نقدی دریافت كردم؛ اما مسئولان سازمان فنی و حرفه ای نباید وعده ها را كه داده اند فراموش كنند و اگر وعده ای داده شد باید پیگیر باشند. هر چند بعید می دانیم اما امیدواریم مسئولان سختی هایی كه ما متحمل شدیم را درك كنند.
او می گوید: ۱۵ میلیونی كه پس از این همه سختی به من داده شد اگر ۲ ماه كار می كردم تامین می شد؛ولی اینكه ارزشی برای مدال آوران قائل نشدند برای ما سخت است. طی ۴ ماه گذشته حتی یك تماس برای پیگیری وعده های خود نداشتند.
چرا ما نباید با رئیس جمهور درد دل كنیم؟
نیمای ۲۲ ساله می گوید: متاسفانه جایزه نقدی را برای ما كارت به كارت كردند كه این نوع پرداخت جایزه هم جای تعجب دارد. ما برگزیدگان مسابقات ملی هستیم، چرا اینگونه تقدیر می شود؟ علاوه بر این، چرا ما نباید با مسئولان عالی كشور همچون رئیس جمهور ملاقات و درد دل كنیم؟
این كارآفرین جوان، درباره دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیونی صندوق كارآفرینی امید اظهار داشت: اگر این تسهیلات پرداخت شود بطور قطع می توانم در امور مربوط به رشته فعالیتم سرمایه گذاری كنم. در بخش تامین تجهیزات، پروژه های تاسیساتی بزرگتر و بخش های مختلف شغلی.
نیما حسین پور، در نظر گرفتن معافیت هایی برای گذراندن خدمت سربازی و حمایت مالی را مهمترین خواسته خود از مسئولان عنوان نمود و اظهار داشت: ۲ سال دیگر مسابقات جهانی مهارت در روسیه برگزار می گردد. بطور قطع برگزیدگان این رشته ها كه بهترین ها در رشته خود در ایران هستند می توانند در این مسابقات شركت كنند؛ اما وقتی حمایتی نمی گردد چه انگیزه ای برای جوانان وجود دارد؟
بر اساس این گزارش، بارها مسئولان سازمان فنی و حرفه ای و در راس آن شخص علی ربیعی وزیر كار، بی مهارتی را یكی از عوامل بیكاری جوانان عنوان كرده اند. حتی به اعتقاد علی ربیعی، وزیر كار «گسترش آموزش فنی حرفه ای راه بی بدیل توسعه ایران است».
اكنون كه این جوانان در رشته های جهانی دارای مهارت های فنی و متناسب با نیاز كار هستند درخواست حمایت دارند. اكنون این جوانان در رشته های در رابطه با فعالیت خود مشغول به كار هستند كه صرفا حمایت های وعده داده شده می تواند انگیزه های این جوانان را شكوفا كند.

1396/11/17
15:31:40
5.0 / 5
5478
تگهای خبر: تسهیلات , تولید , شغل , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان ارتباط با مشتری
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری