گزیده اخبار اقتصادی روز دوشنبه
مخالفت بانك مركزی با مصوبه مجلس
به گزارش ارتباط با مشتری اجبار بانك مركزی به پرداخت حداقل ۵۰ درصد سود سهام و مالیات علی الحساب تا ۱۵ بهمن ماه امروز واكنش رئیس كل بانك مركزی را به همراه داشت. وی، اصرار مجلس بر این مورد را سبب افزایش پول پرقدرت و رشد بیشتر از پنج درصدی تورم دانست.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، برپایه ماده چهار قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، تمامی شركت های دولتی مبحث ماده پنج قانون مدیریت خدمات كشوری و بانك ها كه در بودجه كل كشور برای آنها سود ویژه پیش بینی می شود، موظف به واریز مالیات علی الحساب و سود سهام علی الحساب بودجه مصوب به صورت یك دوازدهم در هر ماه هستند كه بانك مركزی هم مشمول این قانون می شود.
به دنبال تصویب این طرح یك فوریتی، یك اقتصاددان خاطرنشان كرد كه خطا در محاسبه درآمد ارزی بانك مركزی، محرك افزایش قیمت هاست.
به قول آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه تهران اگر محاسبه میزان درآمد بانك مركزی از خرید و فروش ارز توسط مجلس صحیح نباشد، پرداخت این مبلغ در حكم استقراض دولت از بانك مركزی بوده و باعث افزایش تورم می شود.
وی خاطرنشان كرد: اگر میزان درآمد حاصله به درستی محاسبه و مالیات مربوطه پرداخت گردد، مشكل ساز نیست، اما اگر بنا به ادعای بانك مركزی چنین درآمدی حاصل نشده باشد پرداخت چنین مبلغی فقط از راه چاپ پول توسط بانك مركزی امكانپذیر خواهد بود؛ بنابراین بدیهی است این اقدام سبب رشد نقدینگی و پایه پولی می شود و نهایتاً محركی برای تورم و افزایش قیمت ها خواهد بود.
در همین رابطه بانك مركزی اعلام نمود كه به دنبال تصویب طرح یك فوریتی پرداخت علی الحساب سود و مالیات خرید و فروش ارز، این مصوبه در صورت تصویب شورای محترم نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد.
در عین حال بانك مركزی اعلام نموده است كه به دلیل حساسیتی كه نسبت به تأثیرات انتشار پول پرقدرت در نقدینگی دارد، هرگونه پرداخت را موكول به تحقق سود خواهد نمود.
همه به دنبال كاهش قیمت گوشت
گرانی گوشت قرمز همچنان نقل محافل است. در حالیكه آمار رسمی از كاهش ۲۰ درصدی تولید گوشت قرمز در پاییز حكایت دارد، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ذخیره بیشتر از ۲۵ هزار تن گوشت قرمز به عنوان ذخیره احتیاطی شب عید اطلاع داده كه به قول او، این حجم حدود ۱۰ هزارتن بیشتر از ذخیره سالهای گذشته است. در همین حال مدیرعامل سازمان اتكا هم با اشاره به اینكه امسال سه برابر مصرف سال قبل ثبت سفارش واردات گوشت داشته ایم، اظهار نمود كه بزودی قیمت گوشت كاهش می یابد.
كاهش ۴۰۰هزار تومانی قیمت سكه تمام طرح قدیم
امروز با وجود افزایش ۱۳۸۵ تومانی قیمت هر گرم طلا، به غیر از سكه تمام طرح جدید، نیم سكه و سكه یك گرمی، قیمت سایر سكه ها رو به كاهش بود. از آن سو بانك ها امروز نرخ خرید دلار را حدود ۴۵۰ تومان نسبت به روز گذشته افزایش دادند.
بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شركت ملی نفت
اخیرا خبری در شبكه های مجازی انتشار یافته، در خصوص اینكه بدهی شركت ملی نفت ایران از مرز ۵۰ میلیارد دلار گذشته است و این شركت درحال تبدیل كردن ذخایر استهلاك و اندوخته هایش است.
پیگیری های ایسنا برای اطلاع از صحت و سقم این مطلب از آن حكایت می كند كه متأسفانه این مورد صحت دارد، اما اوضاع آنقدر وخیم نیست كه این شركت مبادرت به فروش ذخایر استهلاك خود كند.
یك منبع مطلع در این مورد به ایسنا اظهار داشت: این بدهی مربوط به وام هایی است كه دولت نهم و دهم برای تكمیل برخی فازهای میدان گازی پارس جنوبی و همینطور طرح های ۳۵ ماهه از صندوق توسعه ملی گرفته و از آنجایی كه این طرح ها در آن زمان به سرانجام نرسید، تسویه نشده بود. مبلغ ۵۰ میلیارد دلار در واقع اصل و تأخیر همان وام ها است.
احتمال افزایش ۲۵ درصدی دستمزد كارگران در سال آینده
یك كارشناس حوزه كار پیش بینی نمود كه حداقل مزد كارگران در سال آینده ۲۵ درصد افزایش داشته باشد.
حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا، درباره اعلام افزایش ۲۰ درصدی حداقل دستمزد كارگران در سال آینده، اظهار نمود: اینكه حداقل دستمزد سال آینده كارگران ۲۰ درصد پیش بینی شده خلاف ماده ۴۱ قانون كار است، چون بر مبنای ماده ۴۱، نرخ تورم و سبد معیشتی ملاك تعیین دستمزد كارگران است و ما نمی توانیم درصد افزایش كارمندان دولت را برای كارگران هم ببینیم و شورای عالی كار را زیر سوال ببریم.
۷۱ میلیون ایرانی به اینترنت دسترسی دارند
تعداد مشتركان اینترنت در ایران طی سال های اخیر به بیش از ۷۱ میلیون رسیده كه ضریب نفوذ اینترنت را به بیشتر از ۸۶ درصد رسانده است.
هم چنین طبق گزارش سالیانه پایش جامعه اطلاعاتی كه همزمان با شانزدهمین سمپوزیوم جهانی نشانگرهای مخابراتی (۲۰۱۸-WTIS) رونمایی شده است، ضریب نفوذ جهانی اینترنت در انتها سال ۲۰۱۸ حدود ۵۱ درصد معادل سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان است؛ این ضریب در كشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد (نزدیك به وضعیت اشباع)، در كشورهای در حال توسعه ۴۵ درصد و در سایر كشورهای كمتر توسعه یافته ۲۰ درصد است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب