مدرك دیگر به كار صنعت نمی آید!

مدرك دیگر به كار صنعت نمی آید!

ارتباط با مشتری: در صورتیكه امروز رقابت بر سر مدرك و رواج مدرك گرایی بجای مهارت آموزی موجب كاهش فرصتهای شغلی موجود شده است، كارشناسان می گویند مدرك تحصیلی و دانشگاهی در اولویت بنگاه ها نیست چونكه بخش های صنعتی بجای آنكه به مدرك افراد بها دهند، درصدد جذب نیروهای ماهر و متخصصی هستند كه بتوانند ایده های خلاقانه و كارآفرینانه خودرا به محصول تبدیل كنند.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، طرح كارورزی یكی از برنامه های مهم دولت در امتداد تولید و اشتغال است كه درصدد برقراری پیوند بین محیط علمی و عملی و در واقع دانش دانشگاهی و تجربه عملی در محیط كار است.
كارشناسان "كارورزی" را ابزاری برای تبدیل نظریه به عمل می دانند و دوره ای كه در این طرح گذرانده می شود را امكان و فرصتی برای آشنایی فارغ التحصیلان دانشگاهی با محیط كار به شمار می آورند؛ فرصتی كه نه فقط موجب افزایش قابلیتهای آنان برای اشتغال در آینده می شود بلكه به كارورزان قدرت انتخاب بیشتر در انجام وظایف ارائه شده می دهد تا بتوانند بهتر به علاقمندی ها و گرایشهای خود در زمینه های مختلف پی برده و نقاط قوت و ضعف كار خودرا ارزیابی كنند.
مهم ترین هدف این طرح، ایجاد انگیزه كارآفرینی و كسب وكار دانش آموختگان، تسهیل در جذب و بكارگیری جوانان دربنگاه ها، ارتقای اخلاق و صلاحیت حرفه ای دانش آموختگان و فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش آموختگان به بنگاه اقتصادیست.
هم اكنون یكی از علل بالا بودن نرخ بیكاری در كشور دوری دانشگاه و صنعت از همدیگر است كه سبب شده دانش آموختگان مهارت و تجربه كاری لازم را نداشته باشند؛ این در حالیست كه بخش صنعت به دنبال افراد دارای مدرك نیست و درصدد جذب نیروهای متخصص و ماهر است كه بتوانند ایده های خودرا به محصول یا خدمت تبدیل كنند.
رضا باجولوند - رئیس مركز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای، معتقد می باشد افراد دارای مهارت، اشتغال پذیری بیشتری نسبت به افراد فاقد مهارت دارند و برای آنكه آموزش های مهارتی بر طبق تقاضای بازار كار باشد، لازم است پیوند میان صنعت و مراكز آموزش فنی و حرفه ای برقرار شود.
برمبنای آخرین آمار عملكرد طرح كارورزی تا اختتام شهریور ماه سال قبل در كل كشور، تعداد متقاضیان كارورزی ثبت نام كرده در سامانه كارورزی ۴۱۱ هزار و ۶۸ نفر، تعداد متقاضیان كارورزی واجد شرایط ۱۱۵ هزار و ۴۲ نفر و تعداد متقاضیان واحد پذیرنده ۳۲ هزار و ۸۲۰ نفر بوده است.
همین طور تعداد مجوزهای صادره از طرف فنی و حرفه ای ۱۴ هزار و ۹۶۰ مجوز و تعداد قراردادهای منعقده با كارورزان ۲۹ هزار و ۵۳۶ مورد بوده است.
در طرح كارورزی، افراد و فارغ التحصیل دانشگاهی بعد از ثبت نام در سامانه كارورزی و احراز صلاحیت، از طرف وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی برای طی دوره كارورزی به واحدهای تولیدی و اقتصادی معرفی می گردند.
دوره كارورزی برای دانش آموختگان دانشگاهی حداقل ۴ ماه و حداكثر ۶ ماه است كه در این مدت هزینه كارورزی از طرف وزارت كار پرداخت و كارورز از بیمه مسئولیت مدنی بهره مند می شود.
رحمت اله پوموسی ـ فعال حوزه كار در گفت و گو با ایسنا، به مزیتهای اجرای طرح كارورزی اشاره كرده و می گوید: طرح كارورزی موجب می شود دانشجویانی كه مشغول تحصیل هستند همزمان دوره های كارآموزی را برای آشنایی بیشتر با محیط كار بگذرانند و بعد از كسب مهارت به سرعت جذب بازار كار شوند.
وی معتقد می باشد طرح كارورزی باید به شكلی اجرا شود كه هم امكان ورود دانش آموختگان به بازار كار را فراهم آورد و هم در قبال كاری كه انجام می دهند به آنها دستمزد پرداخت گردد.
بگفته پورموسی، طرح كارورزی سبب تحرك بازار اشتغال می شود و بنگاهها را از وجود نیروهای كار ماهر بی نیاز می كند.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، از نگاه خیلی از كارشناسان و مفسرین، دانشگاهها و صنایع مكمل یكدیگر در حوزه اشتغال هستند و پیوند میان آنها به اشتغالزایی فارغ التحصیلان منجر می شود.
در سالهای گذشته طرح های مختلفی در امتداد برقراری پیوند میان صنعت و دانشگاه و مهارت آموزی دانش آموختگان به اجرا درآمده كه طرح كارورزی همچون این طرح ها است. با طرح كارورزی، هم متقاضیان جویای كار دوره آموزشی شغل مورد نظر خودرا می گذرانند و هم كارفرمایان، نیروی كار موردنیاز خودرا از این طریق بكار می گیرند.




1399/01/31
22:00:58
5.0 / 5
2804
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان ارتباط با مشتری
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری