۱۱ ماده غذایی که شب ها شما را بیدار نگه می دارد

۱۱ ماده غذایی که شب ها شما را بیدار نگه می دارد

به گزارش ارتباط با مشتری، بدن برای استراحت و تجدید قوا به خواب کافی و راحت نیاز دارد. افرادی که شب ها خوب نمی خوابند، در طول روز انرژی کافی ندارند، مدام احساس خستگی و کسالت می کنند و این امر بر خلق و خوی آنها تأثیر می گذارد با این وجود گاهی مواقع مانند شبهای امتحان افراد نیاز دارند که بیشتر بیدار بمانند تا درس بخوانند.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، عوامل گوناگونی در ایجاد اختلال در خواب شبانه دخیل هستند که یکی از آنها تغذیه نامناسب در ساعات آخر شب و درست هنگام خواب است. برخی مواد غذایی که در وعده شام یا کمی قبل از خوابیدن مصرف می کنید، سبب می شوند مدتی طولانی در رختخواب غلت بزنید یا مدت کوتاهی بعد از خوابیدن، از خواب بپرید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ۱۱ ماده غذایی که شب ها شما را بیدار نگه می دارند شامل موارد زیر است:
_ شکلات تلخ: برخلاف تصور عمومی، مصرف شکلات تلخ پس از وعده شام، هیچ تاثیری بر روی بهبود کیفیت خواب ندارد. شکلات منبع مخفی کافئین است. کافئین سبب برانگیختگی شده و توانایی شما برای تجربه خواب عمیق را می کاهد. شما باید ۴ تا ۶ ساعت پیش از زمان خواب، از این خوراکی فاصله بگیرید.
_ غذاهای چرب: این نوع غذاها برای هضم شدن، به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و سبب تجربه نفخ و سوء هاضمه می شوند. نفخ و سوء هاضمه کیفیت خواب را کم می کنند. تلاش کنید ۳ ساعت پیش از خواب، از مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.
_ میوه های خشک: به قول متخصصان تغذیه، مصرف بیش از اندازه میوه های خشک از آنجائیکه آب و فیبر کمی دارند، روی معده تأثیر گذاشته و سبب نفخ می شود.
_ فلفل و غذاهای پر ادویه: مصرف فلفل و ادویه ها راهی آسان برای افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن می باشد اما استفاده از این مواد غذایی قبل از خواب و اواخر عصر، سبب سوزش سر دل بویژه در کسانی می شود که از مشکلات گوارشی رنج می برند. انتخابهای گرم و پرادویه را برای وعده صبحانه نگه دارید.
_ سس تند: کپسایسین ماده ای است که در فلفل های تند وجود دارد و در سس های تند هم یافت می شود. کپسایسین می تواند سبب اسفنکتر پایین مری بیش از اندازه باز بماند و سبب تجربه سوزش سر دل شود.
_ نعناع: درست است که مصرف نعناع برای سلامت شما مفید به نظر می آید اما مصرف این ماده غذایی در اواخر عصر به هر شکلی حتی به شکل چای نعناع می تواند سبب سوزش سر دل شود.
_ پیتزا: پنیر موجود در پیتزا چرب است و می تواند سبب اسیدی شدن دستگاه گوارش و بروز ریفلاکس شود. حتی اگر تجربه سوزش سر دل ندارید، مصرف پیتزا در شب می تواند خواب راحت را در هنگام شب از شما بگیرد.
_ پیاز خام: مصرف پیاز به صورت خام سبب احساس نفخ و ریفلاکس می شود.
_ کافئین: مصرف کافئین می تواند چند ساعت بعد از مصرف، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و سبب بی خوابی شود.
_ سس گوجه فرنگی: این نوع سس علاوه بر محتوای اسیدی آن، حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده هم هست و سبب سوزش سر دل می شود. اگر مستعد سوء هاضمه هستید، این نوع سس را بویژه در هنگام شب دیگر مصرف نکنید. مصرف سس گوجه فرنگی فرآیند هضم مواد غذایی را کند می کند.
_ چای سبز: این نوع چای هم مانند چای سیاه، کافئین دارد. چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی دو نوع محرک دیگر هم هست؛ تئوبرومین و تئوفیلین. این دو ماده سبب افزایش ضربان قلب، تحریک پذیری و اضطراب می شود. مزایای چای سبز باورنکردنی است؛ ازاین رو شما باید از نوشیدن آن لذت ببرید اما نه پس از ۳ یا ۴ عصر.



1402/07/27
12:35:33
0.0 / 5
235
تگهای خبر: آموزش , كیفیت , متخصص , وام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری