ایجاد ۱۳۵ هزار فعالیت اقتصادی با وام اشتغال روستایی

ایجاد ۱۳۵ هزار فعالیت اقتصادی با وام اشتغال روستایی

برمبنای آخرین آمارها، بیش از 138 هزار و 750 طرح اشتغال در مناطق روستایی و عشایری موفق به دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری شده و اجرای موفق این طرح در دولت تدبیر و امید باعث شده تا سطح اشتغال سالانه بخش روستایی از سه درصد به 29 درصد افزایش یابد.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، به سبب قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و تحقق اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مقرر شد تا صندوق توسعه ملی با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک، صندوق کارآفرینی امید و صندوق پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سپرده گذاری کند تا این منابع بمنظور اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری صرف شود.

اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری در دولت تدبیر امید سبب شد تا سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال کشور از سه درصد قبل از اجرای طرح به ۲۹ درصد در زمان حاضر افزایش یابد و به ماندگاری بیشتر روستاییان منجر شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز مرحله پنجم پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی آگاهی داده و می گوید: با واریز این تسهیلات، مبلغ ۸۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار سه بانک عامل توسعه تعاون، کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان در نوبت وام اشتغال پایدار روستایی قرار گرفته و با احتساب ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در گذشته، ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع از محل ۱.۵ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی محقق خواهد شد.

آمارها نشان می دهد، تا حالا ۱۳۵ هزار فعالیت اقتصادی از محل تسهیلات پرداختی در روستاها و بخش های زیر ۱۰ هزار نفر به اجرا درآمده و بیش از 220 هزار شغل از این محل بوجود آمده است.آنطور که شریعتمداری گفته، با آغاز بازپرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، رقمی در حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از محل بازپرداخت تسهیلات به دست آمده که می تواند در چرخه پرداخت مجدد تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری قرار گرفته و به ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق روستایی و عشایری منجر شود.

بر اساس آخرین آمارها، تا حالا ۱۳۵ هزار فعالیت اقتصادی از محل تسهیلات پرداختی در روستاها و بخش های زیر ۱۰ هزار نفر به اجرا درآمده و بیش از ۲۲۰ هزار شغل از این محل بوجود آمده است.

مطابق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، ۶۷ درصد تسهیلات طرح اشتغال روستایی و معادل ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان تا مرحله چهارم پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی اختصاص یافته که بیشتر آن مربوط به صنایع تبدیلی بوده و ۱۵ درصد تسهیلات پرداختی در بخش زراعت و باغداری نیز به بخش کشاورزی اختصاص داشته است. همین طور میزان انحراف وام طرحهای اشتغال روستایی تنها ۴ درصد بوده است.

در روزهای گذشته ۴۸۰ هزار طرح اشتغال روستایی و عشایری به مناسبت روز ملی روستا افتتاح و یک میلیون و 500 هزار بیمه شده جدید به مجموعه صندوق بیمه روستای و عشایر اضافه گردید.

به گفته مدیر پروژه سرمایه گذاری اشتغال فراگیر و روستایی وزارت کار، از زمان اجرای طرح اشتغال روستایی در سال ۱۳۹۶ تاکنون، بیش از ۱۳۸ هزار و ۷۵۰ طرح اشتغال موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، کارشناسان معتقدند اجرای موفق طرح های پایدار اشتغال روستایی و عشایر، سبب کاهش حاشیه نشینی، کاهش مهاجرت به شهرها، ماندگاری ساکنین روستا و درآمدزایی برای آنها، کمک به اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی، اشتغالزایی برای جوانان و کارجویان و حل معضل بیکاری در مناطق روستایی و عشایری می شود.




1399/07/17
13:50:05
5.0 / 5
1675
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری