اثرات مثبت و منفی بورس املاك بر بازار مسكن

اثرات مثبت و منفی بورس املاك بر بازار مسكن

ارتباط با مشتری: شارژ نقدینگی در بخش ساخت وساز می تواند از اثرات مثبت احتمالی بورس املاك و مستغلات باشد، اما باتوجه به ماهیت بورس این نگرانی وجود دارد كه قیمتها در یك روند رقابتی، افزایش یابد.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، روز چهارم تیرماه ۱۳۹۹ در یکصد و هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، تاسیس بورس املاک، مستغلات و امتیازات با سرمایه ثبت شده ۵۰۰۰ میلیارد تومان به تصویب رسید. سازمان بورس مکلف شده حداکثر تا چهار ماه آینده، مقدمات لازم را جهت راه اندازی بورس املاک بعنوان پنجمین بورس کشور فراهم آورد.
این فاصله زمانی امکان می دهد تا با تضارب آرا، ضمن بررسی کارشناسی جهت استفاده مطلوب از بورس املاک، اثرات مثبت و منفی آن چکش کاری شود؛ هرچند بنظر می رسد باتوجه به تاثیر سهم ۳۵ درصدی بخش مسکن در اقتصاد ملی و نیاز سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، دولت عزم خودرا جهت راه اندازی بورس املاک جزم کرده است.
مطابق اعلام دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار، سه گروه سهامداری بورس املاک، مستغلات و امتیازات ۳۵ درصد تشکل های بخش خصوصی و تعاونی، ۳۵ درصد نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی و ۳۰ درصد نیز عامه مردم خواهند بود.
۳۵ درصد از این سهام که در اختیار تشکل های بخش خصوصی قرار میگیرد توسط اتاق تعاون و اتاق بازرگانی مشخص شده و فعالان صنعت ساخت و ساز در آن حضور خواهند داشت. ۳۵ درصد گروه سهامداری نیز مربوط به نهادهای عمومی و غیردولتی است که مالکیت بخش عمده ای از زمینهای کشور را در اختیار دارند. در این بخش، بورس املاک می تواند زمین هایی که به صورتی در انحصار شرکت های دولتی و تقریباً بلا استفاده رها شده را به حوزه ساخت و ساز بیاورد. از جانب دیگر ۳۰ درصد سهام بورس جدید بوسیله پذیره نویسی عام عرضه میشود که سهامداران حقیقی می توانند مبادرت به خرید و فروش متری مسکن کنند. بخشی که اگر مدیریت نشود می تواند نوساناتی را در بازار مسکن رقم بزند.
بورس املاک موافقان و مخالفانی دارد؛ مخالفانی که می گویند در هیچ کجای جهان بورس مسکن وجود ندارد بلکه آنچه تحت عنوان بورس از آن یاد می شود صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان است که با جذب سرمایه های خرد، معمولا رونق ساخت و ساز می آورد. اما آنچه در ۳۰ درصد بورس املاک و مستغلات مقرر است صورت گیرد خرید و فروش متری مسکن توسط سرمایه گذاران خرد است که نگرانی هایی بابت ایجاد التهاب در بازار مسکن به وجود آورده است.
از جانب دیگر بورس یکی از نقد شونده ترین بازار هاست و در مقابل، مسکن بازاری است که نقش شوندگی پایینی دارد. بنا بر این نقد شوندگی بالای بورس ممکنست شخص را وسوسه کند که سرمایه گذاری خود در بورس مسکن را بهر دلیلی به انتها برساند تا از نقدینگی خود در جای دیگری استفاده نماید. این می تواند یک دفعه دست سازندگانی که پروژه آنها بین یک تا دو سال طول می کشد را از منابع موجود خالی کند.
یک نماینده: بورس املاک بدون نظارت اثرات منفی بر بازار مسکن دارد
علیرضا پاک فطرت عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به برنامه ریزی دولت جهت راه اندازی بورس املاک و مستغلات گفته است: راه اندازی بورس املاک و مستغلات می تواند اقدام مثبتی برای جمع آوری نقدینگی در سطح جامعه باشد به شرط آنکه دولت و سازمان بورس، نظارت دقیقی بر عملکرد بورس املاک داشته باشند. اگر در این بخش کنترلی صورت نگیرد بطور قطع بورس املاک اثرات منفی بر بازار مسکن خواهد داشت.




منبع:

1399/05/08
21:20:25
5.0 / 5
2293
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تعاون , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری