معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح كرد

تشكیل شورای ساماندهی پایتخت

تشكیل شورای ساماندهی پایتخت

ارتباط با مشتری: معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تشكیل شورای ساماندهی پایتخت و ارائه راهكارهای اجرایی برای ارتقای كیفیت زندگی در كلانشهر تهران و سیاستگذاری و نظارت بر تحقق برنامه های حفاظت از بافت ها و آثار تاریخی- فرهنگی از اقداماتی است كه در شورای عالی معماری و شهرسازی انجام شده است.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، محمدسعید ایزدی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی امروز ـ سه شنبه ـ در نشست خبری اظهار نمود: تشكیل شورای ساماندهی پایتخت و ارائه راهكارهای اجرایی برای ارتقای كیفیت زندگی در كلانشهر تهران، سیاستگذاری و نظارت بر تحقق برنامه های حفاظت از بافت ها و آثار تاریخی- فرهنگی همچون تجدیدنظر در طرح بافت پیرامون حرم مطهر رضوی، لغو مصوبه كمیسیون ماده ۵ شهرسازی، پیگیری جلوگیری از تخریب كارخانه حریربافی چالوس، اصلاح طرح تعریض و تخریب محله باغی شهر قزوین و مصوبه حفاظت از گورستان های تاریخی از كارهای انجام شده است.
وی ادامه داد: احیای طرح جامع سرزمین با استفاده از اقدام مشترك وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه كشور پس از ۳ دهه از انجام اقدامات موازی با تدوین سند آمایش سرزمین كشور، ارتقای جایگاه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با تاكید و تمركز بر سیاستگذاری و طرح موضوعات كلیدی توسعه، تولید فضای مشاركت و گفتگو تعامل با حرفه مندان با استفاده از انجمن صنفی و جامعه مهندسان مشاور بخشی از كارهایی است كه در خلال یكسال گذشته به سرانجام رسیدند.
به قول ایزدی، تجدیدنظر در ساختار، محتوا و فرآیند برنامه ریزی و طرح ریزی شهری، توجه به ارتقای كیفی معماری با استفاده از تشكیل كمیته اعتلای معماری، برگزاری مسابقات معماری، مستندسازی و ترویج معماری خوب و اصلاح دستورالعمل ها و ضوابط ساختمانی از دیگر كارهایی است كه انجام شد.
وی تهیه و تدوین دستورالعمل تشخیص بناهای شاخص و گردش كار تصویب آنها و نقد و صدمه شناسی نحوه تفكیك اراضی شهری در توده گذاری ۶۰-۴۰ را از دستاوردهای تجدیدنظر در ساختار، محتوا و فرایند برنامه ریزی و طرح ریزی شهری برشمرد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اظهار داشت: ترویج گفتمان سازی به منظور افزایش مطالبه گری در جامعه، تقویت نظارت و پایش تحولات شهری با استفاده از پشتیبانی از دیده بانان شهری، ارتقای نقش حرفه مندان با استفاده از پیوست ۶ قراردادهای تیپ ۱۲، تشكیل نهاد برنامه ریزی و توسعه در كلانشهرها همچون در تهران، كرج، اصفهان و همدان در یكساله دولت دوازدهم انجام شد.
ایزدی استفاده از ظرفیت های موجود ادغام دو حوزه راه و شهرسازی را هم شرح داد و از طریق اندازی كمیته های مشترك، تدوین و اجرای برنامه های مشترك با حوزه حمل و نقل اطلاع داد. وی اظهار داشت: معماری راه، منظر ریلی، كمیته ایستگاه های راه آهن، ترمینال های فرودگاه و تدوین سند راهنمای TOD همچون استفاده از ظرفیت های ادغام دو حوزه راه و شهرسازی بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در حوزه پشتیبانی از برنامه های بازآفرینی شهری هم توضیحاتی را ارائه كرد و اظهار داشت: اولویت بخشی و پشتیبانی از سیاست بازافرینی شهری با هدف ارتقای كیفیت زندگی در شهرهای كشور با استفاده از تجدیدنظر در شیوه شناسایی محدوده های هدف، تصویب سیاست بازافرینی رودكنارها، نظارت و مراقبت از ثروت های فرهنگی-تاریخی با لغو نامه ها و مصوباتی كه باعث تخریب میراث فرهنگی خواهند شد و پشتیبانی از حفاظت باغ ها و زیست بوم های شهری و روستایی از دیگر اقداماتی است كه در یكساله دولت دوازدهم انجام دادیم.
ایزدی افزود: پیگیری و اجرای قانون جابه جایی پادگان ها با تاكید مقام معظم رهبری و تصویب طرح های انتقال پادگان های ارومیه، اصفهان و خرم آباد همچون اقداماتی است كه در این زمینه انجام داده ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی همینطور راهبری پروژه های طراحی فضاهای شهری در جهت ارتقای كیفیت فضاهای شهری را از دیگر اقدامات برشمرد و اظهار داشت: اقدامات ترویجی و چاپ كتاب، انعقاد تفاهم نامه همكاری به منظور تبادل دانش با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، برنامه ریزی و اجرای جشنواره مهندسی برای سال ۱۳۸۹، راه اندازی پایگاه داده مكانی، تولید ارتباط سازنده با مراجع قضایی اثرگذار در حوزه اجرا و نظارت بر اجرای طرح های توسعه شهری از قبیل دیوان عدالت اداری و دادستانی از دیگر اقدامات است.
از دیگر اقدامات معاونت معماری و شهرسازی در یكسال گذشته، بازبینی در ضوابط و مقررات در رابطه با حفظ و نگهداری باغات و فضای سبز شهری با رویكرد حفظ حداكثری باغات و عرصه ای سبز در شهرها، پیگیری تدوین ضوابط عام بلندمرتبه سازی در اجرای مصوبه شورای عالی و به منظور شكل دادن به چارچوب كلان ساخت و ساز ساختمان های بلند در سطح شهرهای كشور، نهایی كردن سامانه مكانیزه گردش كار كمیسیون های ماده ۵ شهرهای كشور و تصویب اجرای آن در مراكز استان های كشور در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران.
از دیگر اقداماتی كه توسط دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری تشریح شد می توان به تهیه نقشه پهنه بندی گسل های زلزله در شهرهای مختلف و تدوین ضوابط و دستورالعمل های ساخت وساز و تصویب در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران شامل شهرهای تهران، كرمان، مشهد، زنجان و كرج اشاره نمود.
همچنین، رویكرد قاطع شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در برخورد با ساخت و سازهای خلاف در خارج از محدوده شهرها و اتخاذ سیاست عدم تطهیر خلاف های مربوط به ساخت و ساز به صورت مثال موضوعات مشابه مربوط به شهرهای شیراز و مرند، تلاش شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در اصلاح فرآیندهای تصویبی مراجع خود همچون كارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان ها و كمیسیون های ماده ۵، برنامه ریزی و هماهنگی لازم به منظور كنگره ملی دیده بان شهری پاییز ۹۸ به منظور استفاده از نهادهای مردمی و غیردولتی برای نظارت بر اجرای طرح های توسعه و عمران و بررسی و تعیین تكلیف طرح های جامع كلانشهرهای كشور همچون اهواز، زاهدان و ابلاغ طرح جامع تبریز در كنار ده ها و طرح جامع مربوط به شهرهای كوچك.



1397/06/07
13:29:15
5.0 / 5
5528
تگهای خبر: تولید , جامعه , كشور , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری